Domov Vprašanja Allah Ali bodo vsi obravnavani pravično?

Ali bodo vsi obravnavani pravično?

0
Ali bodo vsi obravnavani pravično?

Da, nedvomno. Allah vedno vsakogar obravnava pravično in po pravici.

Pazljivo preberite te ajete Kur’ana, še posebej o “Ljudeh katerim je dana Knjiga” (Judom in Kristjanom):

To so Allahovi ajeti, citiramo ti jih z resnico. In Allah svetovom ne želi nikakršne krivice.

Allahovo je vse, kar je v nebesih, in vse, kar je na Zemlji, in k Allahu se vse vrača.

“Vi ste najboljši narod, ki se je pojavil med ljudmi; zapovedujete dobro, odvračate od zla in verujete v Allaha. Če bi pripadniki Knjige verovali, bi bilo to zagotovo boljše zanje. Nekateri med njimi so verniki, vendar je večina takih, ki so se odcepili od vere.” [Plemeniti Kur’an 3:108-110]

Kdorkoli verjame v Allaha, kot Enega Boga in pri tem opravlja dobra dela kolikor lahko, ter sledi zadnjega poslanca in glasnika vere katerega je poslal Allah, naj je mir z vsemi Allahovimi poslanci, je musliman (tisti ki se preda Allahovi volji) in kot tak, se pokori Allahu v tem, da Njega sprejme kot najvišjega Sodnika, saj On sodi in presoja v vseh stvareh.

Ali Allah obravnava Jude in Kristjane tako kot Muslimane?

Nekateri bi se lahko vprašali ali so “Ljudje katerim je dana Knjiga” in ki živijo v današnjem času, “odrešeni”.

Pravzaprav so Judje in Kristjani, ki verjamejo v Allaha kot Enega Boga in se trudijo da sledijo Allahove zakone in sporočilo katerega je Allah oznanil preko Njegovih poslancev (kot so Abraham, Mojzes, Jezus, itd.) velikokrat omenjeni v Kur’anu:

Niso (vsi) enaki. Med pripadniki Knjige je pokončna skupnost, v nočnih urah recitirajo Allahove ajete in padajo na obraz (v molitvi).

Verujejo v Allaha in v Zadnji dan, zapovedujejo dobro, odvračajo od zla ter hitijo k opravljanju dobrih dejanj. In takšni so izmed tistih, ki so krepostni.

“In karkoli storijo dobrega, jim to ne bo zavrnjeno. In Allah najbolje vè, kateri so bogaboječi.” [Plemeniti Kur’an 3:113-115]

Dajmo nadaljnje razmisliti kaj nam Allah pove o njih v Kur’anu:

“Zagotovo od nikogar med tistimi, ki odstopijo od vere in umrejo kot neverniki, ne bo sprejeta niti polna Zemlja zlata, če bi se z njim hotel odkupiti. Takšnim pripadajo boleče muke in ne bodo imeli nobenih pomočnikov.” [Plemeniti Kur’an 3:91]

Tisti ki bodo umrli kot neverniki, bodo prejeli plačilo svojih dobrih del tukaj na tem svetu, v tem življenju.

Ampak njihova dela ne bodo bila sprejeta od njih na Sodnem dnevu pa četudi bi za odkup porabili zlata v količini cele Zemlje kot dejanje pokornosti.

Poslanec Muhammad (Mir in blagoslov z njim) je bil vprašan o Abdullahu bin Džud’anu ali mu bo na onstranstvu koristilo to, da je znal biti velikodušen do ljudi, da je pomagal zadolženim ter da je dajal hrano lačnim. Poslanec je dejal:

“Ne, ker niti enkrat v življenju ni izgovoril O moj Gospodar! Oprosti mi moje grehe na Sodnem dnevu.”

Poslanec Muhammad ﷺ, je dejal:

“Če kdorkoli od Ljudi katerim je dana Knjiga sliši o meni in o sporočilu s katerim sem poslan in ne sprejme temveč odbije predati se Vsemogočnem Allahu v miru (Islam), bo potemtakem v peklu.”

Allah nam pove v Kur’anu, da je On “Najboljši Sodnik” in da zagotovo naše zadnje sojenje pripada Njemu.

Naloži več sorodnih člankov
Komentarji so zaprti.

Poglejte tudi

Preprosti vodnik za spoznavanje islama za začetnike

Islam je najhitreje rastoča vera na svetu. Takorekoč 2 milijardi svetovnega prebivalstva j…