Domov Vprašanja Allah Ali bodo vsi obravnavani pravično?

Ali bodo vsi obravnavani pravično?

0
Ali bodo vsi obravnavani pravično?

Da, nedvomno. Allah vedno vsakogar obravnava pravično in po pravici.

Pazljivo preberite te ajete Kur’ana, še posebej o “Ljudeh katerim je dana Knjiga” (Judom in Kristjanom):

To so Allahovi ajeti, citiramo ti jih z resnico. In Allah svetovom ne želi nikakršne krivice.

Allahovo je vse, kar je v nebesih, in vse, kar je na Zemlji, in k Allahu se vse vrača.

“Vi ste najboljši narod, ki se je pojavil med ljudmi; zapovedujete dobro, odvračate od zla in verujete v Allaha. Če bi pripadniki Knjige verovali, bi bilo to zagotovo boljše zanje. Nekateri med njimi so verniki, vendar je večina takih, ki so se odcepili od vere.” [Plemeniti Kur’an 3:108-110]

Kdorkoli verjame v Allaha, kot Enega Boga in pri tem opravlja dobra dela kolikor lahko, ter sledi zadnjega poslanca in glasnika vere katerega je poslal Allah, naj je mir z vsemi Allahovimi poslanci, je musliman (tisti ki se preda Allahovi volji) in kot tak, se pokori Allahu v tem, da Njega sprejme kot najvišjega Sodnika, saj On sodi in presoja v vseh stvareh.

Ali Allah obravnava Jude in Kristjane tako kot Muslimane?

Nekateri bi se lahko vprašali ali so “Ljudje katerim je dana Knjiga” in ki živijo v današnjem času, “odrešeni”.

Pravzaprav so Judje in Kristjani, ki verjamejo v Allaha kot Enega Boga in se trudijo da sledijo Allahove zakone in sporočilo katerega je Allah oznanil preko Njegovih poslancev (kot so Abraham, Mojzes, Jezus, itd.) velikokrat omenjeni v Kur’anu:

Niso (vsi) enaki. Med pripadniki Knjige je pokončna skupnost, v nočnih urah recitirajo Allahove ajete in padajo na obraz (v molitvi).

Verujejo v Allaha in v Zadnji dan, zapovedujejo dobro, odvračajo od zla ter hitijo k opravljanju dobrih dejanj. In takšni so izmed tistih, ki so krepostni.

“In karkoli storijo dobrega, jim to ne bo zavrnjeno. In Allah najbolje vè, kateri so bogaboječi.” [Plemeniti Kur’an 3:113-115]

Dajmo nadaljnje razmisliti kaj nam Allah pove o njih v Kur’anu:

“Zagotovo od nikogar med tistimi, ki odstopijo od vere in umrejo kot neverniki, ne bo sprejeta niti polna Zemlja zlata, če bi se z njim hotel odkupiti. Takšnim pripadajo boleče muke in ne bodo imeli nobenih pomočnikov.” [Plemeniti Kur’an 3:91]

Tisti ki bodo umrli kot neverniki, bodo prejeli plačilo svojih dobrih del tukaj na tem svetu, v tem življenju.

Ampak njihova dela ne bodo bila sprejeta od njih na Sodnem dnevu pa četudi bi za odkup porabili zlata v količini cele Zemlje kot dejanje pokornosti.

Poslanec Muhammad (Mir in blagoslov z njim) je bil vprašan o Abdullahu bin Džud’anu ali mu bo na onstranstvu koristilo to, da je znal biti velikodušen do ljudi, da je pomagal zadolženim ter da je dajal hrano lačnim. Poslanec je dejal:

“Ne, ker niti enkrat v življenju ni izgovoril O moj Gospodar! Oprosti mi moje grehe na Sodnem dnevu.”

Poslanec Muhammad ﷺ, je dejal:

“Če kdorkoli od Ljudi katerim je dana Knjiga sliši o meni in o sporočilu s katerim sem poslan in ne sprejme temveč odbije predati se Vsemogočnem Allahu v miru (Islam), bo potemtakem v peklu.”

Allah nam pove v Kur’anu, da je On “Najboljši Sodnik” in da zagotovo naše zadnje sojenje pripada Njemu.

Naloži več sorodnih člankov
Komentarji so zaprti.

Poglejte tudi

Prednosti spreobrnitve v islam

Zakaj bi se nekdo moral spreobrniti v islam? Ali ne moramo slediti katerikoli veri želimo?…