Domov Osnove Islam Kako sprejmem islam in postanem musliman

Kako sprejmem islam in postanem musliman

15
Kako sprejmem islam in postanem musliman

Sprejetje islama je enostavno. Ta članek pojasnjuje, kako na enostaven način sprejmeš islam in postaneš musliman.

Kako sprejeti islam in postati musliman?

Postati musliman je enostaven in lahek proces. Vse kar morate storiti je, izgovoriti stavek imenovan Pričanje vere oziroma po arabsko Šahada ki se izgovori kot:

Pričam ”La ilaha illa Allah, Muhammadun rasulullah”.

Te arabske besede pomenijo ni resničnega božanstva vrednega čaščenja, razen Boga (Allaha) in Muhammad je Božji poslanec’. Ko s prepričanjem in razumevanjem pomena izgovorite Pričanje vere (Šahada), postanete musliman.

Prvi del ‘ni resničnega božanstva vrednega čaščenja, razen Boga’, pomeni, da nihče nima pravice biti čaščen, razen izključno Bog in da Bog nima ne družabnika ne sina. Drugi del pomeni, da je bil Muhammad resnični poslanec, ki ga je Bog poslal človeštvu.

Kot musliman, mora oseba tudi:

  • verjeti v Kur’an v arabščini kot dobesedno Božjo besedo razodeto od Njega.
  • verjeti v Sodni dan (Dan vstajenja)
  • verjeti v glasnike vere poslane od Boga in v Knjige ki jih je razodel ter v Njegove angele.
  • sprejeti islam kot svojo vero.
  • ne častiti ničesar in nikogar – razen Boga

Tako enostavno je to! Če želite slišati Pričanje (Šahado), kliknite tukaj.

Islam lahko sprejmete zasebno, vendar je veliko bolje, da to storite z enim od naših svetovalcev, da vam lahko pomaga pri pravilni izgovarjavi in vam zagotovi pomembne informacije ter nasvete, ki so pripravljeni posebno za nove muslimane, da jim pomagajo pri začetkih v na novo odkriti veri.

Druga možnost za pomoč pri procesu sprejetja je telefonski pogovor. V tem primeru nam preko našega kontaktnega obrazca pustite svojo telefonsko številko in ustrezen čas za klic.

Niste sami

Če ste sledili zgornjim usmeritvam in ste islam sprejeli sami, potem bodite prepričani, da niste sami, temveč da si delite vero z 1,7 milijardo ljudi!

dobrodošli nazaj
Islam je vera s katero ste se rodili

Priporočamo vam, da nas obvestite preko kontaktnega obrazca, da vam lahko zagotovimo uporabne vire in nasvete, ustrezne za vas kot novega muslimana.

Čestitamo vam za vašo odločitev, izrekamo vam dobrodošlico v islamu in poskušali vam bomo pomagati po najboljših močeh na kakršenkoli način lahko.

Za tiste, ki še niso prepričani

Islam trdi, da je resnična pot do Boga. Kar naredi neko vero veljavno nad ostalimi ideologijami, so dokazi, ki jih ponuja za svojo iskrenost. Tako mora vsak posameznik pogledati te dokaze, jih pretehtati in narediti utemeljeno odločitev. Iskalec resnice mora biti na svojem potovanju iskren in predvsem iskati pomoč Vsemogočnega Boga, da ga/jo usmeri na pravo pot.

Če še vedno niste prepričan o iskrenosti islama, potem lahko nadaljujete z branjem dokazov, ki jih islam ponuja. Islam ponuja ogromno dokazov o svoji iskrenosti in je edina vera, ki popolnoma ustreza zdravemu razumu.

Nekateri od teh dokazov so:

  • Znanstveni dokazi v Kur’anu – naročite si brezplačno knjižico ali si preberite več v sekciji Znanost v islamu,
  • Čudeži in napovedi o prihodu Muhammada v prejšnjih knjigah – poglejte sekcijo o poslancu Muhammadu,
  • Napovedani uresničeni dogodki v Kur’anu. Preberi več
  • Nerazrešen izziv Kur’ana – naj nekdo prinese podobno poglavje in božanska modrost zakonov ter naukov islama iz vseh vidikov življenja. Preberi več

Če želite izvedeti več o islamu in njegovih temeljih ter praksah, potem vam predlagamo katergorijo Osnove.

Naše večno življenje na onostranstvu je odvisno od vere, ki si jo izberemo slediti v tem minljivem življenju, zato dajmo temu trudu prednost, ki si jo zasluži.

Naloži več sorodnih člankov
Komentarji so zaprti.

Poglejte tudi

Preprosti vodnik za spoznavanje islama za začetnike

Islam je najhitreje rastoča vera na svetu. Takorekoč 2 milijardi svetovnega prebivalstva j…